Welkom in groep 1-2In deze groep werken twee vaste leerkrachten: juf Caroline en juf Inez.
Groep 1 en 2 is een combinatiegroep die, wat aantal betreft, gedurende het schooljaar groeit. Na de zomervakantie beginnen we met 11 kinderen en aan het einde van het schooljaar spelen en "werken" ongeveer 20 kleuters met elkaar in en rond ons speelwerklokaal. We hebben naast ons eigen lokaal,met digibord, gelukkig de beschikking over een riant speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen.Ook is er op het schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartelust te klimmen, glijden, graven, rijden en rennen! Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meesten toch een goed houvast geeft.

Over het algemeen beginnen we in de kring, gaan daarna aan het "werk",
wat bij ons aan de hand van het werk- en/of keuzebord gebeurt. De kleuters leren zelf de opdrachten inplannen m.b.v. het "werkbord". Dit ter voorbereiding op de volgende groepen die gebruik maken van dag - en weektaken.Vervolgens ruimen we samen op, eten en drinken in de kring en kunnen onze overtollig energie kwijt op het plein of in het speellokaal.De ochtend of middag wordt altijd rustig en gezamenlijk afgesloten in de kring.
De maandagochtend/vrijdagochtend (om en om van vakantie tot vakantie) verloopt iets anders. Dan beginnen we vanaf 8.15 uur met de inloop, wat de kinderen (en de meeste ouders) erg leuk vinden! In groep 1 en 2 werken we met de methodes Klassewerk, Onderbouwd en de Kanjertraining. Door deze methodes te volgen komen alle tussen- en einddoelen voor taal, rekenen en de sociaal-emotionele ontwikkeling aan de orde in deze groepen. Het wordt in thema's aangeboden. Ook werken we regelmatig met uitdagende projecten van de Kleuteruniversiteit.

Twitter