Print << Terug

Comunicatie! Magische Media! Met een Oscar!

In de afgelopen weken hebben we in groep 3 en 4 gewerkt aan het thema Communicatie! Magische Media van IPC.  Hier een weergave van de presentatie tijdens de afsluiting van dit thema.


Dit was de voorkant van de uitnodiging van de presentatie. 
Tijdens het startpunt hebben we naar deze speciale film gekeken, zo leerden we dat we ook kunnen communiceren met onze mimiek en ons lijf.


Hier laten we zien wat we aan het begin van het thema al weten van communicatie. Maar toen we dit net klaar hadden kreeg de juf een telefoontje van een directeur van een filmstudio met de vraag of wij hem wilden helpen bij allerlei zaken rondom films. We hebben volmondig JA gezegd.


Dit is de trap. Hier staan we op tijdens het leren. Je kunt nooit in een keer boven zijn, er zijn allerlei stapjes te nemen. Soms moet je ook even wat uitrusten. En ook als je boven komt valt er altijd nog wat te leren. 
Soms legt juf drie hoepels neer. Eén voor 'ik kan het een beetje', de ander voor 'ik kan het beter' en de derde met 'ik kan het goed'. Dan gaan wij nadenken over het doel en gaan bij de hoepel staan waar wij denken dat we zijn. Zo kan juf ons verder helpen bij de opdrachten van dat doel. 
Een andere keer maken we een wasknijper vast aan het kaartje van bijv. 'ik kan het beter'. 
Na afloop kijken we dan of we al wat opgeschoven zijn en wat we geleerd hebben.


Bij muziek hebben we naar Peter en de Wolf geluisterd. Daarna hebben we zelf muziekinstrumenten gepakt en zijn wij gaan componeren. We hebben een muziekstuk gemaakt bij een prentenboek genaamd Knorrie en de wolf. Ook zijn we naar een concert van Het Gelders Orkest geweest wat ging over Mozart, je zou maar een wonderkind zijn.


We hebben geleerd om kostuums te ontwerpen. We hebben voor verf of wasco gekozen omdat je het daarmee goed kan laten zien. 
We moesten ook gevoelens laten zien in kunst. Daar hebben we gewerkt met verf of we hebben een collage gemaakt. Er was een klasgenootje die van klei wat heeft gemaakt.


Met ICT hebben we een maanlandschap gemaakt en met afstands bestuurbare autootjes er door heen gereden. We hebben eerst opgezocht hoe een maanlandschap er uit zag. Daarna nagedacht hoe we de kraters konden laten zien. 
Eén iemand van het groepje heeft met de ipad een filmpje gemaakt van het rijden door het maanlandschap. We hebben geleerd om het filmpje van de ipad op de computer te zetten.


Eerst zijn we het dorp in gegaan om foto's te maken van verkeersborden en nog veel meer. Deze foto's konden we gebruiken bij het tekenen. We hebben op een grijs karton een weg gemaakt met naast de weg van alles wat we op de foto's ook hadden. En tot slot hebben we een filmpje gemaakt van een nagespeelde achtervolging op onze weg. 


Eerst kregen we allemaal een ballon. We moesten deze opblazen om daarna met de lippen tegen de ballon aan te gaan praten. Dit voelde heel raar. Zo voelden we de trilling. Want geluid is een soort trilling van de lucht. 
We hebben een telefoon gemaakt van touwtjes en bekertjes.


Met geschiedenis hebben we het over de uitvinders van de telefoon, de tv, de radio en de drukpers gehad.  We hebben allemaal informatie opgezocht over deze uitvindingen en daar een presentatie van gegeven aan de klas. 
Voor ons is het nog heel moeilijk om de informatie van internet om te zetten in eigen woorden. 


We hebben geleerd ....
om een bouwplan te tekenen en daarna uit te voeren. 
Het was best heel moeilijk. Veel bouwplannen zijn tijdens het bouwen wat aangepast en een enkele zelfs helemaal overnieuw gemaakt.


Iedereen hoort ergens bij. Wij hebben geleerd hoe je moet ontwerpen, zoals een t-shirt maken op de computer. We maakten ons eigen teamshirt. Dit vonden wij het leukste van IPC. Het is heel leerzaam en leuk natuurlijk.


We moesten 'Hallo, hoe gaat het ermee?' in andere talen opzoeken op de computer. Daarna moesten we dit leren uit te spreken. Hier zijn grappige filmpjes van gemaakt. Op deze dia zie je hoe je het moet uitspreken.


Ook hebben we foto's gemaakt terwijl wij  voor een groen scherm stonden. 
En dan krijg je als je dat bewerkt wel heel grappige foto's.

Dit was het thema, maar toch waren er nog twee dia's....

VAN HARTE GEFELICITEERD allemaal! 


Media
  • 20190329_140902

Twitter